10 страхотни зимни дестинации в Европа за не-скиори

Вашата оценка
10 страхотни зимни дестинации в Европа за не-скиори

Планински минерални извори и шейни теглени от кучета, сгушени хижи и огньове създаващи уют...
Не е нужно да се удряте по заснежените склоновете, за да се насладите на зимната почивка.

1. Разходкасъс снегоходки в Австрия

През зимата хълмовете около Залцбург се изпълват с шума на снегоходки, които се носят по замръзналите склонове.
Югоизточно от града се намира курортното селце Salzkammergut, където може да се включите в малка група и да се насладите на невероятните гледки на планината Zwölferhorn и бреговете на езерото Fuschlsee. В последния ден накиснете уморените мускули в отопляемите басейни, сауни и горещи вани в спа центъра на St. Wolfgangsee Wellness.

2. Преследване на Северното сияние в Мурманск

Посещението на първият атомен ледоразбивач "Ленин" вече е сред акцентите на туристическите обиколки в ледената пустиня
на Северна Русия. Базиран в град Мурманск, най-големият град северно от Северния полярен кръг, пътуването включва също експедиция за лов на полярно сияние, шейни с кучета, посещение на Снежно село, където можете да видите ръчно издълбани ледени скулптури и възможност за да се срещнат със сами пастири на северни елени.

3. Трекинг в Трансилвания

Пейзажът на Трансилвания с покрити от снега гори, планини и замъци изглежда точно като приказка. Разгледайте традиционните за региона села, тихите долини и планинските пасища в едноседмично пешеходно и снегоходно приключение. Задължително тряба да се посети замъка Бран (замъкът на Влад Цепеш или Дракула, на когото Брам Стокър кръщава едноименната си книга). Други акценти включват възможността да се търсят следи от вълци и мечки в снега и разходка през впечатляващия каньон Prăpăstiile Zărneştilor.

4. Уелнес в Доломитите

Да, разбира се, можете да се отправите към ски курортите Ренон / Ритен в Южен Тирол, но защо бихте искали, когато можете да се потопите в джакузито на Adler Lodge Ritten, гледайки красотата на околните Доломити, или се наслаждавате на билкова сауна в заледена от сняг гора?

5. Зимна разходка в испанските Пиринеи


Националният парк Ордеса има едни от най-добрите пешеходни преходи в Пиренеите. Пейзажът му с извисяващи се планини, спускащи се водопади и дълбоки варовикови каньони е още по-ярко красив през зимата, когато езерата замръзват и Монте Пердидо (Изгубената планина), най-високият връх в парка, е покрит със сняг. Комбинирайки снегоходки с пешеходен туризъм, седемдневна екскурзоводна зимна пешеходна обиколка може да ви отведе дълбоко в парка.

6. Ски бягане в Норвегия

Селото Beitostølen в централна Норвегия е известно като дом на ски бягането, така че къде по-добре да изпробвате националния спорт? Около 320 км пътеки за бягане се тръгват от селото и навлизат в националния парк Jotunheimen, потънал в замръзналите езера и някои от най-високите върхове на Норвегия. Семейният хотел Bergo в сърцето на селото създава уютна и приветлива обстановка, с открит огън, обилни вечери и гледка към планината. В курорта са на разположение сафари за моторни шейни, леден риболов и хъски турове.

7. Семейни забавления в Словакия

Планините Татри в Словакия са красиви през зимата и няма да се налага да ги споделяте с орди туристи. Присъединете се към едноседмичния празник на Family Worldwide и можете да разгледате националните паркове, боровите гори и планинските села чрез снегоходки, хъски шейни или конски впряг. Други акценти включват къпане в естествени горещи басейни, живописно пътуване с железопътен транспорт до най-високото село в Татри, посещение на парк с ледени скулптури и зимно барбекю в гората.

8. Зимна приказка в Бавария

Със своята барокова църква и селски къщи с дървени фронтони, типично баварското село Ramsau bei Berchtesgaden създава магическа зимна почивка. Направете разходка с шейни с кон, разходка с лодка през езерото Königssee или вземете лифт до хълмовете за невероятна гледка към езерата, реките и горите на националния парк Berchtesgaden.

9. Отдих в хижа във Финландия

Обиленият снеговалеж и потенциала за наблюдение на северното сияние, Националният парк Syöte във финландската Лапландия е чудесен избор за зимна почивка. Някои от най-добрите ски писти на Финландия са наблизо, но не-скиорите биха се ориентирали към ледения риболов и шейните с хъски, ски бягане и нощни сафарита с моторни шейни из застинали равнини в търсене на северното сияние. През нощта можете да се върнете в уютна дървена хижа с открит огън и частна сауна.

10. Приключение извън пистите в La Plagne, Франция

La Plagne е един от най-големите и известни ски курорти в света, така че може да изглежда странен избор за не-скиори. Но в този оживен курорт има достатъчно занимания извън пистите. Изпробвайте олимпийската писта за бобслей; опитайте новата лудост за зимни спортове, Snooc - хибрид между ски и шейна, който е забавна алтернатива на тобогана. Може разгледайте Националния парк Vanoise с пони шейни . Завършете деня си разходка със снегоходки до типи лагер за фондю със сирене и след това спуснете обратно до курорта с кучешки шейни.

източник: theguardian.com