Красивите плажове на Северното Черноморие

Вашата оценка
Красивите плажове на Северното Черноморие


Шкорпиловци
Плаж Шкорпиловци има най-дългата и широка плажна ивица на Българското черноморие. Плажът е с дължина 13 км и на места достига до 100 м, което го прави най-дългия и просторен плаж в България. Плаж Шкорпиловци е разположен в близост до едноименното село и е най-южната част от дългата пясъчна ивица, започваща от къмпингите Рай и Романтика край курорт Камчия в северната си част и свършваща при Черни нос на юг. 230-метрова естакада и разрушен мост под водата са актаркция за любителите на гмуркането.

Дуранкулак – южен плаж
Дуранкулак е крайната североизточна населена точка в България. Плажът е дълъг около 6,5 километра и достига почти до село Крапец. жният плаж на Дуранкулак е вторият плаж, който може да бъде посетен от туристите по Българското Черноморие. Само малък пристан дели северния и южния плаж на Дуранкулак.
Южният плаж е още едно прекрасно място – просторно , ветровито с кристално чиста морска вода. Плажът, отдалечен от шума на големите градове, e прекрасно място за почивка. Близо до него има къмпинг, който предлага настаняване, паркинг и храна на своите посетители.
Тънка пясъчна ивица разделя Дуранкулашкото езеро от морето.

Фичоза
Фичоза е къмпинг и курортно селище, намиращо се на 17км южно от град Варна, в близост до защитената местност Паша Дере. Района е тих и спокоен, умерено натоварен с хотели и ресторанти. Плажът чист и леко каменист. Това го прави удобен както за семейства с деца, така и за риболиви за бране на миди.

Кара дере
Кара Дере е един от Един от последните девствени плажове по морето привлича любители на дивата природа от цял свят. Той е разположен в северната част на Черноморието, между Варна и Стара планина, близо до град Бяла. Девствената му природа не спира да събужда интереса на туристите. Брегът по чудо все още не е застроен с лъскави хотели и къщи за гости. Запазил е чистите си води и пясък.

Камчийски пясъци
Плаж Камчийски пясъци започва от устието на река Камчия на север и лежи по средата на ивицата между плажовете Шкорпиловци и Камчия. Уникален е за българското черноморие със своите непокътнати пясъчни дюни, навлизащи на места над сто метра в сушата и с девствената природа наоколо.