Лозенец - между Странджа планина и Черно море

Вашата оценка
Първоначално се е наричало Емберли, по името на известния сорт грозде, заради многото лозя наоколо, а по-късно е преименувано на Лозенец. Близостта му до морето го прави и типично рибарско селище, което благоприятства за прясна риба и рибни деликатеси по местните ресторанти.
Лозенец е кокетно морско кътче, разположено в Югоизточна България. Намира се на 65км. южно от Бургас и на 7 км. от град Царево. Той е съчетал в себе си планински и морски климат.
Благодарение на местоположението си, Лозенец предлага на своите посетители както спокойна морска семейна почивка, така и прекрасна възможност за хората, които обичат природата, да се разходят из чудатата Странджа планина.
За тези , които предпочитат да прекарат своята ваканция на плажа с коктейл в ръка, Лозенец ги приветства с чудесна плажна ивица с фин пясък от два плажа – Централен и Тарфа. Но нека не забравяме, че се намираме на Южното черноморие. По мое мнение по-синьото! В близост се намират още прекрасни плажове на няколко бивши къмпинга – Корал, Оазис и Юг.
За тези, които обичат да се забавляват, Лозенец е познат още и с нощния си живот. Мястото разполага с много и модерни ресторанти, както и с клубове, барчета на плажа, където купонът не спира.
За тези, които обичат планината и през лятото, Лозенец отново ще Ви изненада. Стегнете раници! В близост може да посетите природен парк „Странджа“, природния резерват „Ропотамо“, където има 8 пътеки за посетители, Дяволстака река, река Велека, река Караач, светилището Беглик Таш ( наричано още Българсия Стоун Хендж ), Екопътека Пещера и изворите на р. Младежка, защитена местност „Бакърлъка“, защитена местност „Велека“, водопада „Докузак“, светилището „Индипасха“. Това е една не малка част от богатството на Странджа планина.

Ако все още не сте посетили това местенце, направете го.

Едно предложение за местенце, където можете да направите своята почивка вълшебна: https://www.alexandriatravel.bg/alexandriaclubDOWN/view?hid=35

Хотел Merlin Alexandria Club **** - гостоприемство, уют, хубава храна, красива градина, където може да споделите ромнтични мигове с любимия човек, прекрасни вили с веранди, където можете да почетете книга, място за семейни спомени, които ще направят Вашата ваканция незабравима.