А сега на къде? - Египет

Вашата оценка
"A сега на къде?" - Египет
Наш безапелационен победител и фаворит през зимните месеци беше и продължава да бъде Египет.
Колко пъти през последния месец отворихте facebook и видяхте снимки на ваши приятели точно там?
Май не са малко. Лично аз поне няколко пъти съм възкликвала "О, не и ти ли?. И как не.
Ще ви изброим няколко причини да си подарите едно вълнуващо пътуване до страната на фараоните.

Слънце, плаж и море се преплитат в екзотична нотка с древната култура на Египет.
От величествената река Нил, древните паметници, огромните пустини, световно известните коралови рифове до космополитните градове - това са само част от причините, които могат да ви накарат да посетите Египет.

Земя, родила едно от "Седемте чудеса на древния свят" - Пирамидите в Гиза, един от най-големите базари в Близкия изток, намиращ се в Кайро, а именно Хан-ел-Халили, крайбрежните курорти Хургада и Шарм-ел-Шейх - идеални както за семейна почивка, така и за водни спортове, забавления, пазаруване...списъкът е дълъг.


1. Бюджетна дестинация

Едно от най-големите притеснения, когато става дума за почивка може би са разходите, но може би ще останете изненадани, колко достъпна е тази дестинация през 2020г. Независимо дали планирате бюджетно пътуване или сте решили да опитате луксозната му страна, и в двата случая няма да останете разочаровани. Що се отнася до туристическите пакети в Египет, те също са доста достъпни, когато вземете предвид всичко, което е включено. Не забравяйте, че повечето туристически пакети в Египет включват всичко по пътя: настаняване, транспорт, храна, вход в храмовете, гробниците, музеите и други обекти, а да не говорим за частни, професионални почти египтолози като водачи по пътя. Ако всъщност сте отделили време да сравните разходите с тези,ако сами планирате всичко, всъщност може да откриете, че туристическите пакети в Египет всъщност са по-добра сделка.


2. Египетският по-топъл климат го прави идеален за целогодишно пътуване

Aко обичате жегата със сигурност ще обикнете Египет. Зимните месеци са по-хладни със сигурност (до 20-25 градуса по Целзий в най-студените райони), но това са идеалните температури за изследване на гробниците и храмовете на страната, без да сe стига до дехидратация. Дори да не можете да го посетите през зимата, добре обучените екскурзоводи са се научили как да избягват горещината на деня и тълпите, и пак да се насладите на екскурзия. В края на краищата все пак и те не обичат да се разхождат в горещините.

3. Очарователна история

Египет има невероятна древна история, която очарова света от стотици години. По-голямата част от посетителите в Египет се интересуват най-много от историята на древния Египет: времето на фараоните, пирамидите, цар Тутанкамон, царица Клеопатра и завладяването от Александър Велики. Въпреки че този период определено е един от най-интересните аспекти на историята на Египет, той със сигурност не е единствената част. Историята на Египет може да се проследи до 3500 г. пр.н.е. от първата пирамида в третата династия през Розетския камък, завладяването на Египет от арабите през 642 г. и нашествието на Наполеон Бонапарт през 1798 г. Дори и днес постоянно се откриват нови гробници и се намират нови съкровища. Невероятната история на Египет е една от основните причини, поради която силно ви предлагам да инвестирате в екскурзоводско пътуване до Египет.

4. Невероятна храна

Много от най-популярните ястия в Египет съществуват от векове, макар че с течение на годините са се трансформирали. Имайки това предвид, ето няколко задължителни ястия, който трябва да опитате когато сте в Египет:
Kushari: Популярно ястие, предлагано както в ресторантите, така и от уличните търговци. Това е комбинация от спагети, макарони, лук, чесън и леща с доматен сос и чили сос.
Ta’meya and Ful Medames: Египтяните правят пържен фавафел от бакла, наречен Ta'meya, сервиран с тахан и хляб. Обичайно е да откриваме, че tamameya се сервира на всяко хранене през целия ден. Често се придружава от друго ястие, наречено dul medames, което се приготвя от боб, зеленчуци и подправки.
Om Ali, което означава "майката на Али": За феновете на сладките не пропускайте да опитате без Om Ali. Тази сладка закуска се приготвя от бутер тесто, напоено с мляко, ядки, стафиди, кокос и захар и след това се пече.


"Чуждите земи никога не издават тайните си на пътешественика. Най-доброто, което ще ти предложат, са вълнуващи парченца, само колкото да разпалят въображението ти. Тайните, които разкриват, са всъщност твоите собствени – тези, които пазиш от себе си. И това само по себе си е достатъчна причина да пътуваш." - Греъм Спаркс