Организирани почивки

Вашата оценка
Почивка в Италия, Пулия - хотел Grand Hotel dei Cavalieri 4* - със самолет и обслужване на български език
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Маршрут:

София - Бари - София

Цена от: 910 лв.
Намери цена и резервирай
>
>
>
Програма
Допълнителна информация
1 ден
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 12:55 ч. Кацане на летището в Бари в 13:20 ч. Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. В новата част на града се разполагат основно административни сгради, магазини на световни марки, барове, ресторанти и озеленени паркове. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Тук се намира катедралата "Св. Савин", построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано Свево" от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта.Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Матера на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. "саси", като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. "Мъртвият" период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център с възможност за посещение на музея "Саси" (входната такса се заплаща допълнително: 3 EUR на турист). *Входна такса за скалните църкви: от 2,50 до 6 EUR.

3 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в. Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран.*Входна такса за Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR.

4 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.Пешеходна разходка в историческия център на Остуни, често наричан "Белият град" и известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил.Посещение на Мартина Франка - очарователен град, разположен в пленителната долина Итрия. Той е вторият по значимост за бароковото изкуство в Пулия след град Лече. Историческият център на Мартина Франка е прекрасен пример за барокова архитектура, която доминира облика на града с красивите домове, църкви, дворци и площади.

5 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още някои частни стопанства пазят подземни преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес.Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто" заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които приличат на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и пясъчна лилия.Посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като "Светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име.

6 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Полудневна екскурзия до Таранто на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.Таранто е единствената колония, основана от Спарта през 706 г. пр. Хр. Гръцките колонисти нарекли града на името на митологичния герой Тарас (син на Посейдон и нимфата Сатирия), след което римляните го променят на Тарантум. В първите два века след основаването си градът е бил един от най-богатите, населени и могъщи полиси на Магна Греция. През вековете Таранто е бил под властта на картагенците, остготите и римляните. От стария гръцки град днес са запазени само няколко руини, включително част от градската стена, две колони от храм и няколко гробници. Пешеходна разходка в старата част на Таранто. Свободно време.

7 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка:Целодневна екскурзия до Лече и Отранто (с дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки в Лече) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.Посещение на Лече с включена дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки. Лече е известен като "Флоренция на Пулия" заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският театър и колоната на св. Орондзо, подарена от град Бриндизи в чест на покровителя на Лече. По време на разходката се спира на площада пред катедралата и при църквата "Свети кръст".Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на Италия. През античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул. Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата "Благовещение", в която се съхранява една от най-красивите подови мозайки от Средновековието, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва.

8 ден
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 13:50 ч с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София, Терминал 1 в 16:10 ч.

Други оферти за Италия

Венеция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 329 лв.

Венеция - предколедна

5 дни / 2 нощувкидата: 07.12.2019 г.

от 339 лв.

Венеция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 345 лв.

Венеция - Флоренция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 378 лв.

Венеция - Флоренция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 379 лв.

Рим - 3 нощувки със самолет

4 дни / 3 нощувкидата: 04.07.2019 г.

от 390 лв.

от 460 лв.

Ексукрзия до Рим - 4 нощувки със самолет

5 дни / 4 нощувкидата: 26.06.2019 г.

от 480 лв.

Екскурзия до Венеция със самолет

4 дни / 3 нощувкидата: 05.07.2019 г.

от 490 лв.

Почивки в Пулия 2019 - 4 нощувки

5 дни / 4 нощувкидата: 03.07.2019 г.

от 490 лв.

Неапол 4 нощувки със самолет

5 дни / 4 нощувкидата: 01.07.2019 г.

от 550 лв.

Екскурзия до Милано със самолет

4 дни / 3 нощувкидата: 05.07.2019 г.

от 560 лв.

Коледа - Виена - Венеция

6 дни / 3 нощувкидата: 20.12.2019 г.

от 562 лв.

Лигурска ривиера и Болоня

7 дни / 4 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 572 лв.

Най-красивите италиански езера

8 дни / 5 нощувкидата: 27.07.2019 г.

от 581 лв.

Ница - Венеция - Флоренция

7 дни / 4 нощувкидата: 14.07.2019 г.

от 582 лв.

Най-красивите италиански езера

8 дни / 5 нощувкидата: 27.07.2019 г.

от 585 лв.

Ница - Венеция - Флоренция

7 дни / 4 нощувкидата: 14.07.2019 г.

от 585 лв.

от 679 лв.

Почивки в Сицилия 2019 - Athena Resort Village 4*

8 дни / 7 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 680 лв.

Почивка в Римини 2019 + 3 включени екскурзии

8 дни / 7 нощувкидата: 23.08.2019 г.

от 690 лв.

Класическа Италия - стандартен вариант

9 дни / 6 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 727 лв.

Римска приказка - петдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 24.07.2019 г.

от 739 лв.

Уикенди в Рим 2019 - 3 нощувки с полет от София

4 дни / 3 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 750 лв.

Почивка в Кампания - Пролет - Есен 2019

8 дни / 7 нощувкидата: 28.06.2019 г.

от 760 лв.

Уикенд в Рим 2019 - 3 нощувки с полет Варна

4 дни / 3 нощувкидата: 09.11.2019 г.

от 760 лв.

Южна Италия - Амалфийска ривиера

9 дни / 8 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 765 лв.

Почивки в Пулия 2019 - 3 нощувки

4 дни / 3 нощувкидата: 01.09.2019 г.

от 768 лв.

Коледа - Рим - Венеция - Флоренция

8 дни / 5 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 776 лв.

Коледа - Рим - Венеция - Флоренция

8 дни / 7 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 776 лв.

Почивки в Пулия 2019 - 7 нощувки

8 дни / 7 нощувкидата: 26.06.2019 г.

от 790 лв.

Рим - ноемврийска промоция

4 дни / 3 нощувкидата: 08.11.2019 г.

от 799 лв.

от 834 лв.

Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувкидата: 19.07.2019 г.

от 899 лв.

Рим - петдневна - предколедна

5 дни / 4 нощувкидата: 07.12.2019 г.

от 902 лв.

Коледа - Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 917 лв.

Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 19.07.2019 г.

от 939 лв.

Рим - шестдневна - предколедна

6 дни / 5 нощувкидата: 07.12.2019 г.

от 940 лв.

Коледа - Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 940 лв.

Мечтана Италия

8 дни / 7 нощувки

от 990 лв.

Почивка в Сицилия 2019 г. - Menfi Beach Resort 4*

8 дни / 7 нощувкидата: 07.09.2019 г.

от 1005 лв.

Нова година 2020 в Рим

6 дни / 5 нощувкидата: 30.12.2019 г.

от 1043 лв.

Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 19.07.2019 г.

от 1056 лв.

Мечтана Сицилия с 4 включени екскурзии

8 дни / 7 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 1090 лв.

от 1099 лв.

Нова Година - Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувкидата: 28.12.2019 г.

от 1111 лв.

Лигурска ривиера и Монако

6 дни / 5 нощувкидата: 20.09.2019 г.

от 1119 лв.

от 1145 лв.

Сицилия от А до Я

8 дни / 7 нощувкидата: 31.08.2019 г.

от 1206 лв.

Нова Година - Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 28.12.2019 г.

от 1208 лв.

Почивки в Сицилия 2019 г., Antares 4*, Premium

8 дни / 7 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 1252 лв.

Приключение в Доломитите - Южен Тирол

6 дни / 5 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 1255 лв.

Сицилия

8 дни / 7 нощувкидата: 22.09.2019 г.

от 1288 лв.

Париж - Замъци по Лоара - Лион - Торино

6 дни / 5 нощувкидата: 20.08.2019 г.

от 1329 лв.

Рим - Тоскана

6 дни / 5 нощувкидата: 04.09.2019 г.

от 1455 лв.

Южна Италия - Амалфийска Ривиера

8 дни / 7 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 1509 лв.

Най - красивите италиански езера

8 дни / 7 нощувкидата: 27.07.2019 г.

от 1552 лв.

Тоскана със самолет - на пълен пансион

8 дни / 7 нощувкидата: 20.07.2019 г.

от 1596 лв.

Класическа Италия

8 дни / 7 нощувкидата: 30.06.2019 г.

от 1649 лв.

Цяла Италия

9 дни / 8 нощувкидата: 20.07.2019 г.

от 1746 лв.