Организирани почивки

Вашата оценка
Почивка в Италия, Сицилия - хотел San Vincenzo 4* - със самолет и обслужване на български език
Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Маршрут:

София - Катания - София

Цена от: 1009 лв.
Намери цена и резервирай
>
>
>
Програма
Допълнителна информация
1 ден
Отпътуване в 20:30 ч. от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Катания в 21:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Информационна среща с нашия представител на място. Свободно време. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия „От бряг до бряг“.Отпътуване от хотела към Джардини Наксос. Отплаване от пристанището с туристическо корабче. Кратко плаване край живописните брегове северно от курорта ще Ви отведе в близост до хубавия остров Изола Бела. Тук корабчето спира във водата, давайки Ви възможност да се гмуркате и да плувате в прекрасните морски води или просто да се насладите на палещото сицилианско слънце. Можете да се освежите с предлаганите на борда на кораба плодове, леки закуски и напитки. След това морската разходка продължава към залива Капотаормина за гмуркане и посещение на Пещерата на деня. Отплаване обратно към пристанището на Джардини Наксос, където завършва този миникруиз.*Препоръчителни са шапки и слънцезащитни кремове!

3 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Етна и Таормина.Около 08:00 часа отпътуване към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Местните я наричат планината на планините, а древногръцкият поет Пиндар я описва като стълб, на който се крепи небето. Лавови полета и великолепни панорами се откриват пред Вас по време на изкачването с автобус по склоновете на вулкана до 1900 м. надморска височина. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета със своите сувенири от лава приканват туристите. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“ или да си купите от вкусния мед от Дзаферана, можете да се забавлявате в 7D-кино, да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“ и, разбира се, да се насладите на сицилиански обяд. Тук се намира станция „Сапиенца“, откъдето срещу доплащане на място по-ентусиазираните и търсещи адреналин могат да се изкачат с въжен лифт и джипове до подножието на централните кратери на вулкана на близо 3000 м надморска височина за разходка с екскурзовод вулканолог.Следобед отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Известният сицилиански курорт е основан през 400 г. пр. Хр. на хълм над морето от бежанци от крайбрежния гръцки град Наксос. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Градът привлича със своите забележителности, свидетелстващи за дълголетната му история, и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Тук Вие ще можете да се запознаете със забележителностите на Таормина – завладяващия гръцки театър, останките от римския одеон, площад „9 април“, площад „Дуомо“ с катедралата и Фонтана с кентавърката, да се разходите из малките романтични улички на града, да разгледате множеството магазинчета, в които ще намерите традиционни за острова произведения – ръчно изработени дантели, коралови бижута, керамика, да се насладите на изключителния вкус на домашно приготвени сладкиши и любимия италиански сладолед или да си отдъхнете в някое от прекрасните кафенета, сервиращи ароматно италианско кафе.*Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки!

4 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.Около 08:00 часа отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в.Следобед отпътуване за Ното – истинско бижу на бароковата архитектура под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в Ното: катедралата на Ното и доворецът „Палацо Николачи” – имението на богати търговци на риба тон с най-красивите барокови балкони на света, църкви с прилежащите към тях бивши сгради на манастири. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на двореца „Палацо Николачи”.

5 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки.Около 06:00 часа отпътуване към Долината на храмовете в Агридженто – обект в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на останките от древногръцките храмове от 5 в. пр. Хр., посветени на боговете Хера, Зевс, Херкулес, храма „Конкордия”. Агридженто е основан през 6 в. пр. Хр. от заселници от близката колония Джела с името Акрагас. Древногръцкият поет Пиндар го нарича „най-хубавия град на смъртните”. В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Множеството руини в долината и останките от храмовете доказват хилядолетната му история. Смятат се за най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.Следва посещение на скалното образувание Скала дей Турки, което се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле. Този феномен наподобява стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Природата го е изваяла чрез въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Днес е една от най-посещаваните туристически атракции.*Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!

6 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Модика и Шикли.Около 08:00 часа отпътуване към красивия бароков град Модика, известен още като „градът на стълбите“ заради разположението си във височина и стотиците стъпала, които свързват горната с долната част на града. В миналото Модика е бил важен политически, икономически и културен център, а днес е един от най-интересните и самобитни градове в Сицилия. Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Модика привлича туристите и с производството си на шоколад по рецепта, донесена от испанските завоеватели, датиращо от Средновековието. Тук ще откриете шоколад с люта чушка, с бадеми, с канела, с лимон, със сол и много други.Отпътуване за Шикли – градът от сериала „Комисар Монталбано”. Тук са снимани някои от сцените в култовия криминален филм. Разходка по централната улица „Франческо Мормина Пена” с най-красивите барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове.

7 ден
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Палермо и Монреале.Около 06:00 часа отпътуване към столицата на Сицилия – гр. Палермо, чиято архитектура обединява всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Единствено в Палермо са запазени следи от влиянието на всички средиземноморски народи – финикийци, гърци, римляни, араби и нормани, испанци и французи. По време на пешеходната разходка в града се виждат: „Порта Нуова", в непосредствена близост до която се разполага норманският дворец „Палацо дей Нормани“ с прекрасната „Капела Палатина"; катедралата „Успение Богородично”; площад „Куатро Канти”; площад „Претория” с Фонтана на срама; църквата „Ла Марторана”, където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедьовър; Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на града и посещение на някои от забележителностите му – църквата „Свети Каталдо”, катакомбите на капуцините, пазар „Ла Вучирия“, наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл. Екскурзията продължава с посещение на Монреале, разположен на хълм, от който се разкрива красива гледка към Палермо. Посещение на прочутата катедрала „Санта Мариа Нуова”, която ще Ви впечатли с изумителните си позлатени мозайки, представящи сцени от Библията, разположени на площ от близо 6000 кв.м. Свободно време за разходка из уличките и чаровните магазинчета на Монреале. Възможност за самостоятелно разглеждане на 228-те колони от стария Бенедиктински манастир, върху които са гравирани религиозни и митологични сцени.*В катедралите и църквите се влиза само с покрити рамене, деколте и колене!

8 ден
Закуска. Напускане на хотела. Около обяд отпътуване за Катания – пешеходна разходка в центъра на града (включена в цената). Трансфер до летището. Отпътуване за България в 22:00 ч.

9 ден
Кацане на летище София, Терминал 1 в 00:45 ч.

Други оферти за Италия

Венеция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 329 лв.

Венеция - предколедна

5 дни / 2 нощувкидата: 07.12.2019 г.

от 339 лв.

Венеция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 345 лв.

Венеция - Флоренция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 378 лв.

Венеция - Флоренция

5 дни / 2 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 379 лв.

Рим - 3 нощувки със самолет

4 дни / 3 нощувкидата: 04.07.2019 г.

от 390 лв.

от 460 лв.

Ексукрзия до Рим - 4 нощувки със самолет

5 дни / 4 нощувкидата: 26.06.2019 г.

от 480 лв.

Екскурзия до Венеция със самолет

4 дни / 3 нощувкидата: 05.07.2019 г.

от 490 лв.

Почивки в Пулия 2019 - 4 нощувки

5 дни / 4 нощувкидата: 03.07.2019 г.

от 490 лв.

Неапол 4 нощувки със самолет

5 дни / 4 нощувкидата: 01.07.2019 г.

от 550 лв.

Екскурзия до Милано със самолет

4 дни / 3 нощувкидата: 05.07.2019 г.

от 560 лв.

Коледа - Виена - Венеция

6 дни / 3 нощувкидата: 20.12.2019 г.

от 562 лв.

Лигурска ривиера и Болоня

7 дни / 4 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 572 лв.

Най-красивите италиански езера

8 дни / 5 нощувкидата: 27.07.2019 г.

от 581 лв.

Ница - Венеция - Флоренция

7 дни / 4 нощувкидата: 14.07.2019 г.

от 582 лв.

Най-красивите италиански езера

8 дни / 5 нощувкидата: 27.07.2019 г.

от 585 лв.

Ница - Венеция - Флоренция

7 дни / 4 нощувкидата: 14.07.2019 г.

от 585 лв.

от 679 лв.

Почивки в Сицилия 2019 - Athena Resort Village 4*

8 дни / 7 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 680 лв.

Почивка в Римини 2019 + 3 включени екскурзии

8 дни / 7 нощувкидата: 23.08.2019 г.

от 690 лв.

Класическа Италия - стандартен вариант

9 дни / 6 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 727 лв.

Римска приказка - петдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 24.07.2019 г.

от 739 лв.

Уикенди в Рим 2019 - 3 нощувки с полет от София

4 дни / 3 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 750 лв.

Почивка в Кампания - Пролет - Есен 2019

8 дни / 7 нощувкидата: 28.06.2019 г.

от 760 лв.

Уикенд в Рим 2019 - 3 нощувки с полет Варна

4 дни / 3 нощувкидата: 09.11.2019 г.

от 760 лв.

Южна Италия - Амалфийска ривиера

9 дни / 8 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 765 лв.

Почивки в Пулия 2019 - 3 нощувки

4 дни / 3 нощувкидата: 01.09.2019 г.

от 768 лв.

Коледа - Рим - Венеция - Флоренция

8 дни / 5 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 776 лв.

Коледа - Рим - Венеция - Флоренция

8 дни / 7 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 776 лв.

Почивки в Пулия 2019 - 7 нощувки

8 дни / 7 нощувкидата: 26.06.2019 г.

от 790 лв.

Рим - ноемврийска промоция

4 дни / 3 нощувкидата: 08.11.2019 г.

от 799 лв.

от 834 лв.

Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувкидата: 19.07.2019 г.

от 899 лв.

Рим - петдневна - предколедна

5 дни / 4 нощувкидата: 07.12.2019 г.

от 902 лв.

Коледа - Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 917 лв.

Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 19.07.2019 г.

от 939 лв.

Рим - шестдневна - предколедна

6 дни / 5 нощувкидата: 07.12.2019 г.

от 940 лв.

Коледа - Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 21.12.2019 г.

от 940 лв.

Мечтана Италия

8 дни / 7 нощувки

от 990 лв.

Почивка в Сицилия 2019 г. - Menfi Beach Resort 4*

8 дни / 7 нощувкидата: 07.09.2019 г.

от 1005 лв.

Нова година 2020 в Рим

6 дни / 5 нощувкидата: 30.12.2019 г.

от 1043 лв.

Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 19.07.2019 г.

от 1056 лв.

Мечтана Сицилия с 4 включени екскурзии

8 дни / 7 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 1090 лв.

от 1099 лв.

Нова Година - Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувкидата: 28.12.2019 г.

от 1111 лв.

Лигурска ривиера и Монако

6 дни / 5 нощувкидата: 20.09.2019 г.

от 1119 лв.

от 1145 лв.

Сицилия от А до Я

8 дни / 7 нощувкидата: 31.08.2019 г.

от 1206 лв.

Нова Година - Рим - шестдневна

6 дни / 5 нощувкидата: 28.12.2019 г.

от 1208 лв.

Почивки в Сицилия 2019 г., Antares 4*, Premium

8 дни / 7 нощувкидата: 29.06.2019 г.

от 1252 лв.

Приключение в Доломитите - Южен Тирол

6 дни / 5 нощувкидата: 17.07.2019 г.

от 1255 лв.

Сицилия

8 дни / 7 нощувкидата: 22.09.2019 г.

от 1288 лв.

Париж - Замъци по Лоара - Лион - Торино

6 дни / 5 нощувкидата: 20.08.2019 г.

от 1329 лв.

Рим - Тоскана

6 дни / 5 нощувкидата: 04.09.2019 г.

от 1455 лв.

Южна Италия - Амалфийска Ривиера

8 дни / 7 нощувкидата: 06.09.2019 г.

от 1509 лв.

Най - красивите италиански езера

8 дни / 7 нощувкидата: 27.07.2019 г.

от 1552 лв.

Тоскана със самолет - на пълен пансион

8 дни / 7 нощувкидата: 20.07.2019 г.

от 1596 лв.

Класическа Италия

8 дни / 7 нощувкидата: 30.06.2019 г.

от 1649 лв.

Цяла Италия

9 дни / 8 нощувкидата: 20.07.2019 г.

от 1746 лв.