Защо Турция е популярна дестинация за почивка?

Вашата оценка
Турция е една от най-популярните туристически дестинации сред Европейците и също така е добре позната на Българите. Повечето турски хотели са на добро ниво и офертите от типа ОЛ Инклузив са по джоба на Българския турист.
Най-популярните курорти са разположени около два основни центъра на брега на средиземно море - Кушадасъ и Анталия. И двата града са на юг от България, което увеличава многократно дължината на сезона и слънчевите дни. Спокойно можете да събирате слънчеви лъчи от началото на Май до края на Октомври.
Турските морски курорти са достъпни за Българските туристи със самолет, автобус и собствен транспорт. През летния сезон се осъществят многобройни чартърни полети до летищата в Кушадасъ, Бодрум и Анталия от София и Варна. Организират се и трансфери с автобуси от почти всички областни градове в България. Много Българи избират да пътуват и със собствен транспорт, като от София до Истанбул се пътува изцяло по магистрала, а след това и по първокласни пътища.
Любителите на по-луксозни почивки е важно да знаят, че в Турция се намират едни от най-луксозните хотели в света. Пример за това е Mardan Palace Hotel в Анталия. Построен от руския милиардер Телман Исмаилов през 2009 г. с инвестиция около 1.65 милиарда щатски долара, Mardan Palace разполага с най-големия басейн в Средиземноморието (побира около 1000 госта) и е смятан за един от най-елитните хотели. Освен греховно разкошните апартаменти и зашеметяващите интериори в злато, кристал и италиански мрамор, хотелът предлага десет места за хранене, 17 бара, пищно спа и аквариум с екзотични риби. Девет хиляди тона бял пясък са докарани от Египет за да се изгради плажа, а на разположение на взискателните гости денонощно е и личен иконом.
По турските курорти ще откриете и 7* хотели, един от които е THE BODRUM BY PARAMOUNT HOTELS & RESORT 7* - истински лукс за истински ценители, построен през 2014, с площ от 110 000 кв.м. От сезон 2017 е част от световноизвестната верига Paramount Hotels & Resort, която е туристическия бранд на холивудското студио Paramount Pictures. Хотелът предлага на отбраните си клиенти невероятен и дискретен лукс. Голямата територия дава усещането за спокойствие и уединение. Отлична възможност за луксозен релакс и неслучайно от цял свят супер богатите избират хотела за заслужена почивка.

Разгледайте нашите предложения за Турция ТУК