Follow me for Море...

Вашата оценка
Follow me for Море...

Днес сме решили да направим една виртуална разходка по нашето хубаво Черноморие.

Ще започнем с малкото симпатично Кранево. Плажовете са от светъл пясък, поддържани и чисти. Морето е плитко и позволява безопасното къпане на деца. В южната част на селото има останки от древна римска крепост и е изграден Национален детски комплекс. През 2019 година там беше открит един от най-обширните комплекси в района, а именно Алгара Бийч. Той съчетава в себе си неповторимото очарование на спокойния пясъчен плаж и живописни зелени градини, простиращи се на площ от 85 000 м2. Основните акценти в концепцията на хотела са семейният комфорт, професионалното и топло обслужване и вниманието към детайла. Хотелът е разположен на първа линия в тихия и спокоен курорт Кранево – на броени минути от два от популярните черноморски курорти – Албена и Златни пясъци - и само на 30 минути от летище Варна. Може да разгледате по-подробно хотела на линка ТУК

Следващата ни спирка е Обзор. Плажната ивица на курорта е дълга около 10 км и широка от 20 до 60 м. Особено красиви са южният плаж и плажът „Иракли”. Пясъкът е зърнест, със златист цвят.Съчетанието на красива природа, чисто море, златист пясък, спокойствие, гостоприемство и добра кухня превръщат Обзор в предпочитано място от туристите. На плажа могат да бъдат практикувани редица спортове като плажен волейбол, плуване, сърфиране, гмуркане, джетове, водни ски и др. Ако решите да се отбиете в красивият Обзор спокойно може да отседнете в хотелите от следният линк ТУК .

От тук се отправяме към красивият Несебър. Градът е разделен на Стара и Нова част. Новата част на Несебър също предлага разнообразни възможности за настаняване. Там се намират и сградите на администрацията и други институции. Северният и южният плаж на Несебър се намират от страната на новата част на града. Плаж има и в Стария Несебър, но той не е голям. Търсещите повече адреналин и развлечение могат да направят обиколка над Несебър с хеликоптер, по плажовете се предлагат още разходки с лодки, разнообразни водни спортове. Заведенията в града са изключително разнообразни като категория и цени. Романтичните натури предпочитат ресторантите в Стария град, а младите хора търсят забавления в новата част на града и в близкия курорт Слънчев бряг. Линк към проверени хотели може да намерите ТУК .

И следва любимият Созопол...В Созопол има два плажа – централен и Харманите, а недалеч са плажовете на къмпингите „Златна рибка” и „Каваците”. Градът се дели на стара и нова част. Старият град е предпочитан за романтични разходки заради калдъръмените си улички и старите къщи. В новата част на града са концентрирани много хотели и заведения за хранене и забавления.
Възможностите за настаняване са разнообразни - луксозни хотели, малки семейни хотелчета, къщи за гости, бунгала. В непосредствена близост до града са и няколко къмпинга: „Градина”, „Златна рибка”, „Каваци”, „Веселие“ и „Смокиня”. Вижте нашите предложения за настаняване ТУК .

Последната ни спирка за за днес е китното Аркутино. Плажът на Аркутино е разположен между полуострова Свети Тома и Приморско и се намира на около 50 км южно от Бургас. Той е част от резервата Ропотамо и е едва на 2.5 километра северозападно от устието на река Ропотамо. Ако решите да се разходите по плажната ивица, бихте могли да стигнете и до самото устие, където ще изпитате пълна Нирвана, но в последната отсечка ще трябва да минете през гората, така че, не тръгвайте боси.Тук растат и пясъчните принцеси – красиви бели лилии с много лек и ефирен аромат. Ако решите, че това е вашето място, на следният линк ще намерите хотелите, които предлагаме ТУК .

Едно е сигурно...където и решите да отидете, няма да сгрешите. Независимо дали обичате повече северното или южното Черноморие, всеки от курортите ни има свой характерен чар и красота.