Топ 5 на най-добрите хотели за 2020

Вашата оценка
Топ 5 на най-добрите хотели за 2020

Читателите на Conde Nast Traveler определиха следните 5 хотела за най-добри през изминалата година.

1. Baur au Lac - Цюрих, Швейцария https://www.bauraulac.ch/

Отворен през 1844 г. и управляван от същото семейство и до сега, този хотел е домакин на хора като Жоан Миро и Пласидо Доминго. Разположен в градина в близост до една от най-скъпите и ексклузивни алеи за пазаруване в света, Bahnhofstrasse (еквивалентът на Пето авеню в Цюрих), хотелът гледа точно към Цюрихското езеро и Алпите, но това не е единствената хубава гледка. В интериора на стаите се смесват с вкус арт деко, френски барок и regency. Освен това те са индивидуално декорирани в неутрални тонове с червени, лилави акценти.

2. Sofitel Legend Santa Clara Cartagena - Картахена, Колумбия https://www.sofitellegendsantaclara.com/

Този бивш манастир от 17-ти век смесва елементи от своето минало (открити дървени тавани, красиви сводести пътеки) с модерност по
много грациозен начин. Разположен на пешеходно разстояние от Двореца на инквизицията и на около седем минути пеша до плажа. Стаите са или в съвременен, или в колониален стил; по-новите предлагат изглед към басейна или Карибите, докато колониалните суити са със старинни мебели и са с изглед към Стария град или интериорните градини. Ресторанта на хотела е от 1621 година. В някогашната трапезария на монахините на Кларист, сега се сервира френска кухня.

3. Aranwa Cusco Boutique Hotel - Куско, Перу https://aranwahotels.com/

Само на две пресечки от Плаза де Армас в Куско, това имение в колониален стил от 16-ти век е обмислено обновено с интелигентни
системи за обогатяване на кислород (за справяне с надморската височина на Куско), отопляеми подове и хидромасажни вани в своите 43 апартамента. Всичко това ще ви остави да се чувствате дълбоко отпуснати, но не става въпрос само за това как се чувствате - това е и това, което виждате. В хотела се помещават над 300 произведения на изкуството, включително картини от училището в Куско, дърворезби и скулптури. В ресторанта на хотела се сервират шедьоври на перуанската кухня като скариди в органична киноа и филе от алпака с перуански грудки.

4. Тhe Peninsula House - Лас Теренас, Доминиканска република https://thepeninsulahouse.com/wp/
Това семейно имение се простира на 15 хектара, на хълма на полуостров Самана в Доминиканската република, с гледка към Атлантическия океан в далечината. Викторианският колониален дизайн предизвиква възторг в гостите. Красивите стаи в земни тонове имат бразилски подове от твърда дървесина, антики като китайски бамбукови багажници и индийски шкафове и вани от махагон.

5. Mandarin Oriental - Доха, Катар https://www.mandarinoriental.com/
В близост до Corniche и Souq Waqif, в новопостроеният квартал Msheireb, Mandarin Oriental Doha подчертава катарското наследство с изтънчен дизайн. Прозорците са засенчени с традиционни решетки за прозорци на машрабия, дръжките на вратите са направени така, че да наподобяват рога на орикс, а шарките от пясъчни дюни се появяват в килимите, текстила и осветителните тела. Басейнът на покрива е едно от най-добрите места в града за гледане на залеза.

Източник: cntraveler